Iz arhive – neke vjestice (2007.-2010.)

Na mojem 11. albumu slušat ćete stare hrvatske narodne pjesme u potpuno novom ruhu.
Jedini glazbeni suradnik mi je svestrani Tomo Sombolac (www.myspace.com/tomosombolac) s kojim sam već surađivala na albumu “Dođe Božič, oj koledo!” a i na drugim projektima. Tomo Sombolac je ne samo pjevao (sam ili sa mnom), svirao na stvarnom instrumentu (šargiji, na primjer) te fućkao, nego je složio zvukove za aranžmane koji čas zvuče kao da svira cijeli orkestar, u slijedećem trenutku nije jasno koji su instrumenti u pitanju jer je zvučna slika stvorena od raznih semplova. Aranžmani su potpuno različiti od pjesme do pjesme svih šezdeset minuta koliko je trajanje albuma. I sve je to Tomo Sombolac (uz navedeno) snimio u svojem kućnom studiju, miksao i producirao.
Mogući opis glazbe na ovom novom albumu koji mi se čini odgovarajući i koji mi se sviđa je: “elektronika s dušom”
Po izboru pjesama album je i dalje čvrsto pozicioniran u sjevernoj Hrvatskoj (Međimurje, Podravina), s pojedinačnim izletima u Turopolje, Slavoniju. Pored mojeg uobičajenog izbora potpuno nepoznatih “starih-hrvatskih-nikad-snimljenih” pjesama, na albumu ima i nekoliko popularnih i često obrađivanih (“Mura, Mura”, “Ki su dečki kaj valjali”, “Išla bi v gorice”, “Alaj zorja”).
Za dizajn se, po običaju, pobrinula moja sestra Biljana Knebl koristeći Tomin crtež kao osnovu za naslovnicu. U knjižici uz CD nalaze se tekstovi svih 20 pjesama uz komentare na engleskom.
03/11/2010


OBNOVLJENA PREDSTAVA – “OJ TI TOŽNI ČLOVEK”       Višegodišnji istraživalački rad i probe s polaznicima mojih etno-radionica te s još nekim novim pjevačima/muzičarima rezultirali su kao glazbeno-scenska predstava “Oj, ti tožni človek” temeljena na starim hrvatskim pučkim baladama.Uspjela sam pronaći odgovarajući okvir kako bih ispričala priču i smjestila u nju niz vrlo zanimljivih ljudskih sudbina ispričanih u obliku narodnih balada.
Praizvedba je bila 17.07.2008. za vrijeme Tabor film festivala u dvorcu Veliki tabor (više o svemu pročitajte u rubrici PREDSTAVE, gdje možete naći i linkove na sjajne kritike objavljene u Jutarnjem listu i Večernjem listu nakon praizvedbe u Velikom taboru.
Kako je prošlo određeno vrijeme nakon prvog izvođenja, stara ekipa se u većem dijelu razišla, ali smo mi koji smo ostali ovog ljeta okupili potpuno novu grupu ljudi željnih pjevanja i obnovili predstavu čija će zagrebačka premijera biti:
9.12.2010. u 21 sat u zagrebačkom Klubu Močvara
Ne samo da smo obnovili sve kako je bilo prilikom praizvedbe, nego se Tomo Sombolac upustio u stvaranje potpuno novih, raskošnijih i zanimljivijih aranžmana, kako bi predstava bila još jača u glazbenom dijelu. Tu je i veći broj instrumenata nego ranije (uz gitare je pojačana ritam sekcija), te niz zanimljivih zabavnih detalja.
03/11/2010

DUNJA KNEBL: “STRAH OD KLONIRANJA” – MONODRAMA S PJEVANJEM08.04.2010. u 20:30 HOT SPOT caffe (ugao Cerničke i ul.Grada Vukovara)Humorna autobiografska monodrama s pjevanjem na hrvatskom / međimurskom, engleskom, ruskom i indonezijskom jeziku.05/04/2010

KONCERTNA PROMOCIJA ALBUMA “SPEVALA MI PAPIGA”

KLUB MOČVARA, 26.01.2010. (klub se otvara u 20sati, koncert počinje u 21sat)

Sudjeluju: Danijel Maoduš, Tatjana Bijelić, Josip Mazić, Hrvoje Nikšić, Sven Pavlović, Martin Turšić i specijalna gošća: Nikolina Romić Nina

Etno-zalogajčići dobrodošlice Prodaja CD-a po promotivnoj cijeni Prodajna izložba etno-torbica World music/etno slušaona

Album možete poslušati na slijedećoj adresi:

http://gloria.com.hr/special/dunja_knebl

SPEVALA MI PAPIGA

Moj 10. album hrvatskih tradicijskih narodnih pjesama u obradi

Iza neobičnog naslova krije se moj uobičajeni repertoar : 13 obrada slabo poznatih hrvatskih tradicijskih narodnih pjesama. Kao i na većini mojih albuma, prevladavaju pjesme iz sjevernih krajeva Hrvatske (Međimurja, Hrvatskog zagorja, Podravine, Prigorja), no zastupljena je i Slavonija s dvije pjesme, te Dalmacija s jednom.

Kao i na prethodnom nagrađivanom albumu «Kite i kitice», glavni suradnik u obradama je Danijel Maoduš, a on je ujedno i producent. No, ovaj album korak je dalje u načinu obrade i izvedbe bisera iz naše baštine. U odnosu na ranije albume tu je uz moje pjevanje prisutno mnogo više zanimljivih i lijepih tonova odsviranih na nizu različitih Danijelovih gitara i na drugim instrumentima. Osim akustične gitare čuje se i električna gitara odsvirana na neobičajen način tako da ne dominira već da je baršunasta podloga pjevanim dijelovima. U većini pjesama svoj doprinos na električnom kontrabasu dao je Josip Mazić.U pjesmi «Dva se dragi ljube» pojavljuje se kao glavni vokal Nikolina Romić Nina, mlada zagrebačka kantautorica koja je upravo snimila svoj prvi album. Stanko Kovačić dao je specifičnu čarobnu boju nekim pjesmama svojim čelom, a Tatjana Bijelić svojom flautom. Tu je još jedan od mojih suradnika s prethodnih albuma: Nenad Kovačić na bubnjevima i cajonu. No, najneobičniji su instrumenti kaval u izvedbi Aleksandra Jovevskog (inače pored Danijela Maoduša, Josipa Mazića, Tatjane Bijelić i Nenada Kovačića – još jednog suradnika grupe Afion) i mellotron (instrumentu najpoznatijem po psihodeličnim izvedbama iz šezdesetih: «Strawberry Fields Forever», na primjer). Na mellotronu je svoj doprinos dao Hrvoje Nikšić, koji je inače u ulozi tonmajstora snimio sve pjesme u svojem KRAMASONIK studiju, te ih miksao zajedno s Danijelom Maodušem. Mastering je obavio JJ GOLDEN MASTERING iz Kalifornije.

Za privlačan dizajn na temelju svoje originalne ilustracije zaslužna je moja sestra Biljana Knebl, inače prisutna na većini mojih izdanja kao ilustrator, fotograf i/ili grafički dizajner. Knjižica sadrži tekstove svih pjesama s komentarima na engleskom jeziku.

«Bez obzira da li su to tragične balade ili prekrasne ljubavne pjesme, narodne popijevke su poput prizora iz života, ali od osvjetljenja (našeg unutarnjeg svjetla) zavisi kakve ćemo slike vidjeti: crne, bijele, sive ili u bojama duge/papige. I premda se sve stalno ponavlja poput papigina pjeva, još nismo naučili kako učiniti život boljim.» (moj komentar u knjižici)

Moram reći da sam superzadovoljna ekipom i da je Danijel napravio aranžmane koji su vrlo emotivni i jako dojmljivi te ponesu slušatelja na putovanje u poseban mistični svijet za koji se definitivno može reći da je bezvremeni poput narodnih pjesama. Dominiraju na albumu vrlo neobične pjesme o životu i smrti, od kojih su neke tragične balade. No, pjesma «Spevala mi papiga» koja je zapisana u Hrvatskom zagorju (!), govori o vječnoj čovjekovoj težnji za slobodom. Stih «Rajši si bom letela u zelene gore, tam si bodem spevala sakojačke pesme» osjećam kao svoju vlastitu priču, gdje sam ja papiga koja želi slobodno reinterpretirati i pjevati razne narodne pjesme, no i poput papige stalno (već petaestak godina) ponavljam isto: «Ljudi, koliko imamo svojih predivnih starih hrvatskih pjesama – mogli bismo postati svjetska velesila – samo da ih trebamo izvući van iz zaborava i odjenuti u ruho koje će istaknuti njihovu ljepotu, univerzalnost i svevremenost”.

Jako sam sretna jer će se moći čuti još neke od prekrasnih pjesama koje se dosad nisu mogle čuti. Kao i dosad, najveći broj pjesama je iz knjiga/notnih zbirki. Kao i dosad, one nisu nikad snimljene; onih koji su te pjesme nekad pjevali više nema među nama, pa ih danas više nitko ne zna pjevati. Možda će se ovakvim reinterpretacijama stanje popraviti tako da će neki (mlađi) poželjeti obraditi i izvesti te stare predivne pjesme na svoj način. Iznimka je pjesma «Faculet» s otoka Hvara koju sam tamo davno naučila zahvaljujući Suzani Domančić Heinemann i koja se i danas može čuti u klapskoj verziji. Na pjesmi iz Slavonije «Po nebu su zvijezde sjale» zahvaljujem svojoj kćerki Irini koja ju je prije petnaestak godina obradila na temelju nota, te pjevala i snimila s grupom «Folkestra». Pjesmu «Da bi ja preplaval» čula sam od Lidije Bajuk koja ju je također obradila na temelju nota iz zbirke.»

17/01/2010


Dani otvaranja kluba MOČVARADUNJA KNEBL & NINA & S.o.M. + ZVONKA OBAJDIN
26.05.09. od 20h (otvaranje kluba) do 24h Ulaznice – 30 kuna
Tko je dolazio u Močvaru na moje etno-večeri obradovat će se i bez razmišljanja “dotrčati” kao nekada. Za svakog će se naći ponešto. Od najtišeg lirskog lamentiranja uz pratnju nježnih žica gitara do bučnih, no hipnotično usporenih razornih zvukova etno doom-a. Kao i obično, dio programa je i mini prodajna izložba mojih etno-torbica uz poneki spot i etno-zalogajčić, a moguće je kupiti i moje albume po promotivnoj cijeni. Osim žive glazbe brojnih sudionika, naravno da će biti i world-music slušaona.A tko ne zna čak ni to što je zapravo etno, upravo će ove večeri moći doživjeti najrazličitije njegove pravce i izvedbe, od najtiših ljubavnih šaputanja, do žestokih rifova i graulanja.U tamnu atmosferu svojih kantatorskih pjesama pa zatim i etna uvest će nas na početku programa Nikolina Romić Nina uz Damjana Čakmaka i Orlana Tusa s kojima upravo dovršava svoj prvi album. A nekoliko svojih pjesama predstavit će prije Nine novo ime kantautorske scene: Zvonka Obajdin, još jedna kantautorica s gitarom u rukama i s tugom u glasu.Upravo dovršavam snimanje svojeg desetog albuma pa će publika moći čuti i par potpuno novih pjesama uz pratnju Danijela Maoduša, Josipa Mazića, Nenada Kovačića (iz grupe AFION), te Stanka Kovačića (čelo). Prošle godine je upravo na dan zatvaranja Močvare bila i dodjela nagrade Porin koju sam osvojila zajedno s Danijelom Maodušem za etno-album «Polje široko, nebo visoko». Ove godine sam bila nominirana u 4 kategorije za glazbu koju sam radila upravo sa sudionicima večerašnjeg događaja (Nina, Damjan Čakmak i Tomo Sombolac iz grupe S.o.M., Stanko Kovačić).Prvi dio programa odslušat će se elegantno, na stolcima.Za kasniji dio programa predviđa se žestoki mrak etno-doom grupe S.o.M. O njihovim ranim radovima je objavljen cijeli niz pohvalnih recenzija, mahom u inozemstvu, a slijedi nakon žive svirke nastavak world-music slušaone.

17/05/2009


Po nebu su zvijezde sjale23.05.09. u 19.30 Međunarodni centar za usluge u kulturi/Scena Travno Adresa: 10000 Zagreb, Božidara Magovca 17 Ulaz slobodan”Po nebu su zvijezde sjale”Pod tim nazivom ću s ekipom s koj snimam svoj novi, deseti po redu album slabo poznatih starih hrvatskih tradicijskih pjesama u prvom dijelu koncerta izvesti upravo pjesme koje će po prvi puta zazvučati javno u takvoj izvedbi. Glavni obrađivač gitarskih dionica na novom albumu je Danijel Maoduš, inače gitarist grupe Afion, no i moj suradnik na prethodnom albumu “Kite i kitice”, nagrađenom prošle godine nagradom Porin i nagradom INDEXI u Sarajevu kao najbolji album etno-glazbe.U drugom dijelu koncerta bit će i nešto poznatijih pjesama. Uz Danijela Maoduša pratit će me Josip Mazić na kontrabasu i Stanko Kovačić na čelu.17/05/2009

ETNO-VEČER s DUNJOM KNEBL    05.03.09. u 19 sati u prostorijama HDPIO na adresi Ilica 42(to je novootvoreni klub Hrvatskog društva za promicanje informatičkog obrazovanja a nalazi se u dvorišnom dijelu, na vrhu stepenica kad se uđe u haustor točno nasuprot vrhu Frankopanske ulice)Nastavljaju se moje etno-večeri u novom ambijentu (ranije su se održavale u klubu Močvara).Počinju s etno-zalogajčićima dobrodošlice.Naravno, pjevat će se i svirati i to u raznim kombinacijama.Naravno, tijekom večeri bit ćemo moja gitara i ja kao glavni voditelji interaktivnog programa.

Osim mene i gostiju (nikad se točno ne zna tko će to sve biti), svi koji dođu mogu sudjelovati u programu uz glavnu misao vodilju: PJEVATI (SA MNOM ILI BEZ MENE) JE – DOZVOLJENO

Naravno, pjevat ćemo zajedno. To je najljepše od svega: kad se ljudi druže i pjevaju skupa.

Bit će i mini-izložba (prodajna) mojih etno-torbica, a i moji albumi će se moći kupiti po povoljnoj cijeni.

Klub radi do 22 sata.

02/03/2009


TITUŠ caffe barMesnička 47, bit će mjesto mojih redovitih nastupa SRIJEDOM pod nazivom PJESME RAZNEU ožujku: 04., 11., 18., 25.02/03/2009

USKORO KONCERT!     Dunja KneblS.o.M.Mjesto: KLUB 100, Velika Gorica Vrijeme: Subota, 07.02.2009., iza 211. Dio — Pjesmom kroz vrijeme i prostorU svojem dijelu večeri pjevat ću pjesme iz raznih krajeva i različitih vremenskih perioda bez tematskih ili drugih ograničenja. To znači da će zazvučati pjesme koje znate, ali i koje ne znate, s raznih kontinenata, na raznim jezicima i dijalektima. U nekim pjesmama pridružit će mi se pojedini “Somofci”2. Dio — S.o.M. sa svojom autentičnom glasnom doom glazbom

Međimurske pjesme na potpuno originalan, neuobičajen način, a bit će i drugih pjesama/iznenađenja za one koji ih još nisu čuli. Jednu pjesmu planiramo odraditi zajedno.

Večer dvaju tako dijametralno suprotnih prikaza etna, a opet tako povezanih nepobjedivim hrvatskim tradicionalnim pjesmama … Dunja a capella ili samo uz akustičnu gitaru, S.o.M. okružen regimentom vataže i voltaže ………. [Etno]-[Doom] riječ u dva toma

Kako doći iz ZG? Autobusom 268 s Glavnog kolodovora (cca 30 min) -> siđes na prvoj stanici nakon zadnje (da 🙂 kad bus krene natrag prema ZG). Preko puta ceste je zgrada Pučkog Otvorenog Učilišta u kojoj je Klub 100

 

Za fanove bit će to još jedna prava koncertna poslastica.

02/02/2009


Lijepi početak godine!U subotu, 31.01. sudjelovat ću na predsmotri u Donjem Kraljevcu za 25. Međimurske popevke koje će biti, kao i svake godine, u Nedelišću u lipnju.
Posebno me veseli to što je ove godine u programu predsmotre i Nikolina Romić Nina koja će pjevati pjesmu “Zvira voda” uz Damjana Čakmaka i Orlana Tusa. Tako se nastavlja izvođenje starih tradicijskih pučkih popijevki iz Međimurja u novoj, drukčijoj obradi, a ja neću biti jedina koja dolazi iz Zagreba.Mjesto održavanja predsmotre: Donji Kraljevec, Sportska dvorana Početak: 18 sati Sudjeluju: pjevači pojedinci, pjevačke skupine

27/01/2009


Izašao je božićni album!Za prošlogodišnji Božić napravili smo čestitku – pjesmu “Dođe Božić, oj koledo!” (još uvijek možete poslušati prvobitnu verziju na ovoj stranici). Ove godine dodali smo još 18 pjesama i izašao je cijeli album nazvan prema toj prvoj snimljenoj božićnoj koledarskoj pjesmi iz radionice m=V i Tominog kućnog studija. Za aranžmane se najviše pobrinuo Damjan Čakmak, pa se tako mogu čuti prekrasne gitare koje je sam osmislio i odsvirao. Tomo je sam pjevao i svirao te napravio aranžmane za nekoliko pjesama koje su “nešto potpuno drugačije” u odnosu na ostali dio albuma (osim gitara može se čuti kalimba, sintesajzer, harmonika, razne male udaraljke, djembe…). Osim mojeg glasa tu je i prelijepi glas Nine. Na albumu je cijeli niz tradicijskih hrvatskih božićnih/koledarskih pjesama koje nisu nikad snimljene a koje sam, po običaju, napravila prema zapisima u knjigama. Recenzije PREDSTAVLJANJE ALBUMA:

 • 12.12. 2008. Kulturni centar Dubrava (Dubrava, 51a) u 19.30
 • 18.12. 2008. Cafe bar TITUŠ, Mesnička 14 u 21 (sudjeluju Dunja, Nina, Tomo, Damjan i ostali iz grupe m=V)
 • 19.12. 2008. Dom kulture Kutina, u 19 sati (dobrotvorna priredba “Od srca do srca”)

12/12/2008

NAGRADA INDEXI 08Iz Sarajeva sam se vratila s nagradom INDEXI 08 🙂 Kite i kitice – “Najbolji etno album u regionu”.Pročitajte više o tome spektaklu koji se održao u olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu: http://www.davorin.ba/muzika/davorin.asp?clanak=44

29/10/2008

UMJESTO NAJAVEOvog mjeseca ima vrlo zanimljivih koncerata. Najzanimljiviji su 22. i 23. kad nastupam u SAX-u uz goste (Nikolina Romić, Tomo Sombolac, Damjan Čakmak) i koncert u BOOGALOO-u gdje sam u jednoj pjesmi gošća grupe S.o.M. No više od mojih riječi govori plakat:

14/10/2008

ALBUM «KITE I KITICE»Album je osvojio nagradu PORIN za 2007. u kategorij «Najbolji album etno-glazbe». Nedavno je album nominiran za nagradu INDEXI (dosad se nagrada zvala DAVORIN) u istoj kategoriji.Proglašenje pobjednika je 25.10. u Sarajevu za vrijeme priredbe u olimpijskoj dvorani Zetra. Više o svemu možete potražiti na http://www.davorin.ba/muzika/2008.asp

14/10/2008

ŠTO PJEVAM KAD NE PJEVAM HRVATSKE TRADICIJSKE NARODNE PJESMEZahvaljujući ekipi iz Novog Sada (Interzone Festival 2007.) možete poslušati isječak mojeg nastupa u tome gradu prošle godine. Prva pjesma je američka narodna pjesma THE BEAR WENT OVER THE MOUNTAIN koju sam pjevala u školi kad sam živjela u Americi. Druga je moja autorska SAMO KONJI koju sam napravila prije par desetljeća, a treća je MILJENJKIJ s mojeg albuma DA SAM BAREM GUSKA koju sam naučila kad sam živjela u Rusiji. Miljenkij (YouTube)Također, pjesma MOTHERLESS CHILD s već spomenutog mojeg albuma DA SAM BAREM GUSKA podloga je u infrormativnom promo filmu za Interzone 2007. Motherless Child (YouTube)

14/10/2008

OJ, TI TOŽNI ČLOVEKVišegodišnji istraživalački rad i probe s polaznicima mojih etno-radionica te s još nekim novim pjevačima/muzičarima tijekom proteklih šest mjeseci napokon se mogu i vidjeti u obliku glazbeno-scenske predstave “Oj, ti tožni človek” temeljenoj na starim hrvatskim pučkim baladama. Praizvedba je bila 17.07.2008. za vrijeme Tabor film festivala u dvorcu Veliki tabor. Nakon uspješne mini-turneje po Kvarneru s Ninom i grupom S.o.M. (Tribalj, Etno festival Jabuka) radim na novom albumu i pripremam se za vruću jesen.Veselim se nastupu u Virovitici (13.08.2008. u 21 sat u Gradskoj knjižnici) jer još nisam gostovala u tome gradu, a mjesto nastupa je navodno jedna od najljepših knjižnica u Hrvatskoj.

08/08/2008

MOČVARA SE ZATVARA! DOĐITE DA SE JOŠ JEDNOM DRUŽIMO PRIJE TOGA!U četvrtak, 8.svibnja po posljednji puta moja večer s prijateljima i za prijatelje: Etno-pjevanje etno-radioničara, etno-zalogajčići, etno-mjuza, etno-torbice, etno-albumi…Nitko ne vjeruje da će se to doista dogoditi, no čini se da nema spasa – Močvara se zatvara.Moje večeri u Močvari bile su sasvim posebne. Ne znam da li se mogu ponoviti u nekom drugom prostoru.Klub se otvara u 20 sati. Svirati i pjevati počinjemo obično u 21. Upad 0 kuna .05/05/2008

15 GODINA MOJEG ETNA

“15 GODINA MOJEG ETNA” naziv je programa koji će biti izveden 9. travnja 2008. u zagrebačkom klubu Močvara s početkom u 20 sati.

Te večeri moći će se čuti i vidjeti točke programa koje ću izvoditi sama ili uz pomoć gostiju u najrazličitijim kombinacijama i suradnjama. Danijel Maoduš (Afion), mlada kantautorica Nikolina Romić Nina (www.myspace.com/ninazg), grupa S.o.M. (www.somdoom.com), koja svoj etno doom tu večer izvodi u unplugged verziji, Sven Pavlović, polaznici mojih radionica, te gosti iznanedjenja ponudit će raznovrstan i zanimljiv program.
Osim glazbenog dijela posjetitelji će moći te večeri pogledati moje spotove, film “O prinčevima i konjima”, izložbu plakata, izložbu unikatnih etno-torbica, koje će se uz moje albume moći nabaviti po prigodnoj cijeni.
Program će se odvijati (približno) po slijedećem rasporedu:

20 sati – otvaranje kluba 20 – 21 h – filmski sadržaji 21 h – početak glazbenog/koncertnog dijela

Nakon završetka koncertnog dijela bit će world music plesaona (DJica Lea)
Kod ulaza u klub bit će etno-gutljajčića i etno-zalogajčića dobrodošlice.
Napomena: Koncert je sjedeći, a broj stolica ograničen.
Ulaznice : 0 kuna

31/03/2008

Foto: Višnja Serdar

VELIKI PROMOTIVNI KONCERT U SIJEČNJU!Ova nova, 2008. nije mogla bolje započeti nego odličnim koncertom gdje se još jednom promovirao moj najnoviji album “Kite i kitice”. Klub MOČVARA bio je mjesto gdje su se udružili u sviranju i pjevanju najrazličitiji ljudi koji se kod nas bave glazbom pravca “world music”. Upravo se 11. siječnja 2008. moglo čuti, vidjeti i osjetiti kako glazba nema granica i kako se sve može spojiti u jedinstveni program bez obzira koliko se to čini nemogućim. Glazbeni dio večeri započela je kantautorica  Nina (Nikolina Romić) u suradnji s gitaristom Filipom Kozlicom. Pjevala je svoje prekrasne autorske pjesme pa je zatim prešla na etno; najprije sama, a zatim joj se pridružio Tomo Sombolac (grupa “S.o.M.“).Središnji dio koncerta odradili smo Danijel Maoduš (“Afion“) i ja uz sudjelovanje gostiju s albuma (Tatjana Bijelić svirala je na flauti a Sven Pavlović na udaraljkama, kalimbi i bubnjevima).Za treći dio koncertne promocije grupa S.o.M. izvela je specijalno za tu večer aranžirane etno doom obrade medjimurskih pjesama u akustičnoj verziji, a ja sam im se pridružila u pjesmi “Zaspo Janko” iz Moslavine. Koncert je bio poseban i zbog posebne atmosfere u čijem stvaranju je sudjelovala i publika.Svi koji smo pjevali i svirali te večeri već razmišljamo o tome da cijelu stvar ponovimo (ima nade da će tako i biti!).14/01/2008

BOŽIĆNA ČESTITKA – DOĐE BOŽIĆ, OJ KOLEDO –Nadam se da će sve vas koji ste došli na moju web stranicu razveseliti zvuci prigodne božićne koledarske pjesme. To je rezultat rada u izvedbi jednog dijela “radioničara” (neki nisu mogli doći na snimanje). Veliku ulogu je odigrao Tomo koji je strpljivo snimao, producirao, slušao moje i Danijelove primjedbe i cjepidlačenje te na koncu konca napravio pjesmu svima po volji.Pjevaju: polaznici “etno-radionice” (Renata, Kaja, Ela, Sandra, Janja, Marko, Tomo).Aranžman: zajednički, a ponajviše je na njemu radio Tomo Snimio i producirao u svojem kućnom studiju: Tomo Sombolac (pomalo asistirali na kraju Danijel Maoduš i Dunja)MP3: Dođe Božić, oj koledo (za izravno slušanje je potreban dodatak “QuickTime”; za preuzimanje kliknite desnom tipkom miša i odaberite “Save link as”)23/12/2007 …dođe Božić iz planine i donese slatki kolač…

ALBUM “KITE I KITICE”

 • Album “Kite i kitice” kritičari “Jutarnjeg lista” uvrstili među 10 najboljih domaćih albuma u 2007. (“Jutarnji list”, 21.12.2007., str. 35)
 • Na 5. mjestu najboljih domaćih albuma u 2007. (“Novi list”, Zoran Baljak)

 

24/12/2007

NAJZNAČAJNIJI NASTUPI U 2007.

 • Međimurske popevke, Nedelišće 3.6.
 • 1. Etno festival, Omišalj, 20.07.
 • Močvara u Karanteni, Dubrovnik, 25.7.
 • ETHNOAMBIENT, Solin, 29.07.
 • Festival Nebo, Zagreb, 5.10.
 • Interzone festival, Novi Sad, 18.10.
 • Gandusiana, Rovinj, 3.11.

24/12/2007

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: